Junassa Tampereelle

Hei

Tässäpä se junassa kuluu suuri osa tästä päivästä. Ajattelin päivittää blogia junasta ja samalla kokeilla miten windowsphonen wordpress-sovellus toimii. Ensin jos lyhyesti tästä julkaisualustasta kerron. Nettisivuillani (www.harriheikkila.net) toimii julkaisualustana WordPress. WordPressin versiona on 3.5. Versiolla ei ole niin merkitystä, ja sen saa päivitettyä hallintapaneelista myöhemmin, kunhan saa jonkun version pystyyn. WordPressin zip-tiedosto pitää purkaa jonnekin hakemistoon kotisivuilla. Jos kotisivuja haluaa käyttää muuhunkin kuin blogiin, niin kotisivuille kannattaa ottaa alidomaini, jolla saa hallittua liikenteen erikseen kotisivuille ja blogiin. Kotisivu on nyt osoitteessa www.harriheikkila.net ja blogin osoite on blog.harriheikkila.net. Molempia ei välttämättä tarvi, mutta itse käytän kotisivutilaa oman linkkisivun ylläpitämiseen. WordPress toimii kunhan kotisivuilla on mahdollisuus käyttää tietokantaa (MySQL).  Järjestys on tässä asentamisessa: tietokannan asentaminen, wordpress-tiedoston purkaminen, teeman valitseminen, lisäosien asentaminen.

Teemana on Responsive, ja lisäosana asensin ainakin Jetpackin. Muitakin lisäosia on, ja niitä on helppo hallintapaneelista asentaa. Erikseen ei ole tarvetta lisäosia hakea netistä. Teeman vaihtaminen ja lisäosat näkee hallintapaneelista.

Vielä kaikkia ominaisuuksia en ole ehtinyt ja osannut asentaa. Hallintapaneelikin on vähän erilainen sen jälkeen kun asentaa Jetpackin. Vielä on blogin layoutin kanssa tekemistä. Tässä on kuitenkin sellainen helppo toiminto, että halutessaan blogipostauksen saa päivittymään Facebookiin, Twitteriin, Linkediniin ja Tumbleriin.

Posted from WordPress for Windows Phone

Posted in matkalla, kilpailuvaliokunta